Onze Bieren | De Kroon | Neerijse

Uitzonderlijk gesloten

Op zaterdag 22 juni openen we pas om 18 uur, omdat we eerder op de dag uitzonderlijk gesloten zijn vanwege een privé-evenement. Maar we hebben goed nieuws: ook jij kan je eigen feestje bouwen in onze zaal!

 Contacteer ons

×

Onze Bieren

Brouwerij De Kroon is een speciaal adres voor wie van speciaalbieren houdt. Hier worden ze bedacht, gemaakt, gedronken en bewaakt. Het is een unieke combinatie van brouwkunst en gastronomie, een creatief familiebedrijf in een prachtig historisch kader.

Job De Kroon Neerijse | TableFever

JOB

Blond, 6.0% alc. Job is de bijnaam van bierprofessor Freddy Delvaux. Het ongefilterd, stroblond bier onderscheidt zich door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte maar licht bittere smaak. De typische hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt geeft een bier met een sterk fruitige smaak van bananen en tegelijk ook een kruidige smaak van vanille en kruidnagel. Aangename hoptoetsen van citrus maken het bier af... evenwichtig en tegelijk complex!

Super Kroon De Kroon Neerijse | TableFever

SUPER KROON

Pale Ale, Amber, 6,5% alc. Een oud recept van de Brouwerij - toen Special Crown - dat opnieuw wordt gemaakt. Het wonderlijke aroma van de Super Kroon is het resultaat van het gebruik van karamelmouten, een gewaagde gisting met wilde gisten en een extra intense hopping. Onverwachte fruitige aroma’s met accenten van groene appel en zwarte bessen bepalen samen met de caramel de neus van het bier. Daarnaast zijn er duidelijk fenolische impressies die het bier een ongetemd licht aards karakter geven. De smaak van het bier is aangenaam droog wat de duidelijk aanwezige bitterheid mooi naar voor brengt. Terwijl de bitterheid lichtjes doorsluimert in de nasmaak blijven de fruitige geuren je reukorgaan uitdagen.

Professor De Kroon Neerijse | TableFever

PROFESSOR

Speciaal Gouden Amber, 8% alc. Professor Delvaux is een zware Belgische Pale Ale: Het is een verleidelijk bier met een veelheid aan fijne, subtiele aroma’s in de neus. Warme fruittonen van banaan en exotisch fruit worden afgewisseld met frisse groene aroma’s van appel en citrus, dit alles ondersteund door een subtiele karameltoets. De mooie wijnachtige en romige smaken strelen de mond. De professor is elegant, volzoet en mooi in balans.

Onze Seizoensbieren

Proef de passie en vier de lente!

Tripel De Kroon

Belgische tripel, 8% alc. Het aroma van deze Tripel onthult onmiddellijk het gebruik van zorgvuldig geselecteerde moutsoorten, vleugjes caramel en biscuit verwelkomen de proever en zetten zich door in de mooie ronde smaak. Romige bananencrème en een kruidige toets van citrus combineren aangenaam met het groene van de hop van deze robuuste tripel.

Petit Delvaux

Klein blond, 2% alc. Onze kleine wordt gemaakt vertrekkende van een alcoholvrij bier op basis van het Delvauxrecept en op smaak gebracht met de originele Delvaux tot een alcoholgehalte van 2%v/v. De fruitige toetsen van Delvaux komen in het bier mooi naar voor waarbij de citrus en het bloemige de bovenhand nemen. De smaak is zacht en vol zoals het een echte Delvaux betaamt.

Pina Maria

Blond, 6,8% alc. Dit fris en fruitig blond bier doet je wegdromen naar tropische bestemmingen. De toetsen van exotisch fruit gaan hand in hand met de frisheid van citrus. Een karaktervol eerbetoon aan de vrouw naast de brouwmeester Freddy Delvaux.